Mörk under ögonen – en hel vetenskap

October 3rd, 2012

Det är aldrig kul att få mörka ringar under ögonen. Själv har jag inte så mycket rynkor och det verkar inte ligga för släktingar på pappas sida heller. Men däremot blev jag ganska tidigt mörk under ögonen. Man ser ju direkt äldre ut helt klart. Jag listade snabbt ut att gurka och olika krämer inte kunde motverka mörka ringar. Utan det är som att ansiktet har sjunkit in mer kring ögonen och att det liksom blivit mer hålighet under ögonen. Som ett veck där! Det var liksom mer volym där förut när man var lite yngre. För mig beror det alltså inte på ytliga blodkärl eller liknande.

Sen nu har jag läst en jätteläskig sak. Nämligen att om man har ett ansikte som är väldigt avlångt och som växt nedåt i hela sitt liv så kan man få mörka ringar under ögonen! Samma sak om man haft något bettfel typ överbett och sedan haft tandställning. Ja, då gör tydligen tandställningen så att hela benet i överkäken – som sträcker sig upp till kinderna – trycks bakåt. Sen fortsätter det så hela livet. Kinderna blir obefintliga och då finns det inget som kan “hålla upp” benet under ögonen, därför blir det sådana här håligheter som jag just beskrivit. Och det läskiga är att allt detta stämmer in på mig! Hittills har det funkat att sminka över det som ser mörkt ut men snart kommer liksom håligheten att bli desto större och då vet jag inte hur länge det kommer att funka? Det funkar redan inte i vissa ljus.

Men vadå, mörka ringar under ögonen är inte HELA världen ju. ;) Jag tycker till och med det kan vara ganska gulligt, särskilt på killar. Kanske de ser lite farligare ut då, som att de levt ett hårdare liv. Haha, nej, jag vet inte. Allt jag säger är att man inte ska hänga upp sig för mycket på det. Och jobba hårt med foundation! :)

Leave a Reply

Reggad på Commo.se     Blogglista.se     SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg     Besökstoppen     Nätets bästa sajter!     Load.dk - Top Sites     Svenskasidor    : Sidsamlingen - Länkarkiv och Artikelkatalog