Lite tankar om rynkor

October 10th, 2012

Jag pratade med en fotograf häromdagen. Han fotar mycket människor och sitter sen i Photoshop och försöker göra dem perfekta. Han sa att rynkor under ögonen inte är helt och hållet förknippat med ålder. Det finns unga människor som har mycket rynkor och som kanske faktiskt inte ser så himla gamla ut för det. Sedan finns det äldre människor som nästan inte har en enda rynka! Det är fan sant. Min faster är en sådan lycklig person. Hon är nog närmare 80 nu, haha. Men hon har inga rynkor alls! Det kan bero på att hon är sydeuropé, det känns som om de har lite tjockare hud. Vad jag vet har hon inte hållit på med krämer så mycket i sin dag, utan hon är helt enkelt född så.

Så vad är det då som gör att man ser äldre ut, om inte rynkor under ögonen? Eller ja, rynkor över huvud taget kanske man ska säga. Jo, jag har hört att det är mycket det att huden förlorar både färg och volym. Så den blir mer grå och mer insjunken. Samma sak med skelettet faktiskt. Benen i ansiktet tillbakabildas och det blir mindre volym även där. Så det man egentligen vill göra om man ska se yngre ut är kanske inte bara att försöka minimera rynkor, utan även fylla ut skelettet. Detta håller jag på och undersöker nu hur man kan göra, jag återkommer när jag hittat en bra metod!

Sen vet jag inte om för mycket sol kan göra att man får rynkor under ögonen. Jag känner flera som varit förtjusta i att sola och de har rätt mycket rynkor faktiskt. Men egentligen tror jag att det nog mest är ärftligt. Undrar för det första om man ska undvika solen? För då får man ju D-vitaminbrist och då utvecklas inte skelettet och då får man hängig hud eftersom benet inte fyller ut huden lika bra = mer rynkor. Och ska man verkligen smeta på en massa krämer runt den känsliga huden kring ögonen? Vad tycker ni?

Leave a Reply

Reggad på Commo.se     Blogglista.se     SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg     Besökstoppen     Nätets bästa sajter!     Load.dk - Top Sites     Svenskasidor    : Sidsamlingen - Länkarkiv och Artikelkatalog