Fuktkräm för att motverka rynkor?

October 17th, 2012

Överallt läser man om ögonkräm mot rynkor, att man ska använda det dagligen i flera år för att minska rynkor under ögonen. Fast helt ärligt, även om det står en massa om vetenskapliga undersökningar som har gjorts på medlet så är väl det enda sättet att verkligen veta om det funkar att ta ett antal personer (typ 1000) och följa dem under kanske 20 års tid. Några av dem använder ögonkräm mot rynkor varje dag, den andra halvan använder ingenting. Sedan jämför man resultatet. Även om man gjorde en sådan undersökning så skulle ju säkert ärftliga faktorer spela en stor roll.

Men nu har jag läst en annan sak, att om man använder ögonkräm mot rynkor eller annan typ av återfuktande kräm i ansiktet eller på kroppen så vänjer sig kroppen vid att det hela tiden tillsätts fukt. Och då slutar den att producera fukt själv eftersom det inte behövs. Det tycker jag låter troligt fast jag vet såklart inte om det är sant, det är bara något jag läst. Själv har jag märkt att olika hudkrämer inte gör så stor skillnad. Utan jag brukar mest ta fuktkräm i ansiktet på vintern när det blir extremt torrt. En liten ögonkräm eller antirynkkräm brukar jag ta efter att jag tvättat bort smink om jag haft mycket på mig en viss dag.

Fast det kan kanske vara bra att titta efter vilka ögonkrämer som innehåller vitaminer. E-vitamin har jag hört ska vara bra och anti åldrande. Men det är så svårt att säga vad det är som är sant och vad som bara är smart marknadsföring. Utan man kan gå efter det som känns skönt och där man ser resultaten själv på en gång.

Leave a Reply

Reggad på Commo.se     Blogglista.se     SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg     Besökstoppen     Nätets bästa sajter!     Load.dk - Top Sites     Svenskasidor    : Sidsamlingen - Länkarkiv och Artikelkatalog