Snygga, förföriska sotiga ögon

November 13th, 2012

Man kan göra massor med sotig och svart ögonskugga! Underbart användbart! För det första om man vill lägga en sotig make-up med farliga ögon. Det körde jag alltid på i tonåren. Men jag märkte rätt snabbt att det blir rätt trist med bara svart. Utan det är i så fall bättre om man börjar med något grått över hela ögonlocket och ju längre ut mot yttre ögonvrån man kommer desto mörkare ögonskugga lägger man. Då får man en snygg sotig look.

Men svart ögonskugga kan användas till all ögonmake-up faktiskt. Man kan ta t.ex. brun, blå, lila eller grön ögonskugga och täcka större delen av locket, sedan tar man en mörkare nyans av samma färg, kanske gråblå eller smutsbrun eller mörklila och lägger mitt på ögonlocket. Sedan så avslutar man med svart ögonskugga längst ut på ögonlocket. Man kan göra det till en liten triangel eller vad man ska säga så att det blir en “svans” i yttre ögonvrån så att man får intrycket av att ögonen går uppåt. Kan göra att de tröttaste ögon ser supervackra ut, lovar! Jag har kört med detta trick i många år och reaktionerna man får på ett par ögon som är välsminkade på det här sättet jämfört med om de inte är det är enorma. Man blir verkligen tilldragande, prova ni!

Sedan brukar jag ofta ta en ganska trubbig ögonpenna, typ en torr eyeliner där spetsen inte är kladdig, seg eller för hård (jag vet, skitsvårt att hitta tyvärr) och så gör jag en linje på ögonlocket precis vid fransraden. Jag gör den lite tjockare ju längre ut mot yttre ögonvrån jag kommer. Därefter lägger jag en tunn linje kajal ovanför de undre fransarna, alltså inte under ögat. Visst, undre ögat funkar också men då måste man vara lite försiktig så det inte ser konstigt ut. Kanske bara allra ytterst och det får inte bli skarpa kanter. Sedan är det dags för mascaran – ett måste! Sådärja, värsta lyftet!

Fler tips kan ni få på den här sidan, dock på engelska.

 

Svart ögonskugga med lite glitter i från Love at First Sight.

Leave a Reply

Reggad på Commo.se     Blogglista.se     SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg     Besökstoppen     Nätets bästa sajter!     Load.dk - Top Sites     Svenskasidor    : Sidsamlingen - Länkarkiv och Artikelkatalog