Kombinera färger snyggt med ögonskugga

November 29th, 2012

Jag tycker oftast inte det blir jättebra om man använder ögonskugga i bara en enda färg på ögonlocket utan poängen är ju att det ska vara en “skugga” så därför måste det vara en balans mellan ljust och mörkt. Tycker jag! Smart är då med en palett med olika färger på ögonskugga i samma. Ibland är det då meningen att man ska kunna lägga de olika färgerna tillsammans vid samma tillfälle. Mer tips här.

Antingen kan man göra så att man använder en och samma färg bara det att man leker med olika ljusheter. Då lägger man den ljusaste närmast inre ögonvrån, näst ljusaste mitt på ögonlocket och den mörkaste längst ut. Eller så kan man faktiskt blanda olika färger och det kan bli jättesnyggt. Till exempel kan man blanda guldbrunt och sotigt lila. Då får det guldiga/bronsiga ligga som bas och sedan fyller man på med lila.

Ett exempel på detta är den här paletten som jag fick för ett tag sedan:

 

Märket är engelska Boots eget märke och färgen är nummer 7, Smokey Rose Quad. För övrigt tycker jag det är jättekul att springa omkring inne på Boots i London men nu har jag hört att Boots även kommer till Sverige. Gå dit! ;)

Men i alla fall, genom att blanda ganska olika färger kan man få till ett riktigt festligt resultat som ger en häftig effekt. Kenza testade det för ett tag sedan när hon blev sminkad av make-upartisten för Modette, Linda Hallberg. Så otroligt duktig tjej, jag får alltid massor av inspiration av att kolla in hennes blogg. Bilderna är helt otroliga.

 

Leave a Reply

Reggad på Commo.se     Blogglista.se     SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg     Besökstoppen     Nätets bästa sajter!     Load.dk - Top Sites     Svenskasidor    : Sidsamlingen - Länkarkiv och Artikelkatalog